Vi erbjuder alltid:

Fri frakt över 1500 kr

30 dagars öppet köp

1 års garanti

Snabba leveranser

Köp rätt utrustning!

  • Kunskap, kvalitet & suverän service
  • Snabba leveranser
  • 30 dagars öppet köp
  • Fler än 20 000 produkter
  • Fri frakt vid köp över 1500 kr
  • Kunskap, kvalitet & suverän service
  • Snabba leveranser
  • 30 dagars öppet köp
  • Fler än 20 000 produkter
  • Fri frakt vid köp över 1500 kr

Meny
Flugfiskemässa 25 Februar 2017

Vi har under flera år haft en minimässa i butiken under antingen februari eller mars. Under 2016 blev vår flugfiskemässa en succé med fantastiskt mycket människor och inför 2017 satsar vi ännu mer!
Under denna mässa kommer ni finna många av de stora varumärken som visar upp sina produkter. Vi kommer även ha många av 2017 års nyheter inom flugfiske hemma inför denna dag och givetvis mycket mycket mer.
Vi kommer även ha med ett gäng riktigt duktiga flugbindare och vi jobbar hela tiden med att få hit fler.
Vi bjuder på fika och kaffe, filmvisningar, flugbindningsdemo samt att ni får träffa träffa flugfiskeprofilerna och mycket mer!

När?
Lördag 25 Februar 2017
Vart? Hos Sporting i Örebro Eurostop

Vilka profiler och flugbindare kan du träffa på Flugfiskemässan 2017

 


Jon Strand på Flugfiskmässan 25 Februar
 
Jon Strand började som laxfiskare i Gaula och Tröndlagsälven, har under senare tid mer och mer gått över till att fiska öring och harr.
Jon är en mycket erfaren flugbindare, han har bundit flugor sedan 1979. 1986 blev han faktiskt Nordisk Mästare under en tävling i Riihimäki.
Jon är 50 år gammal och bor i Oslo. Jobbar till vardags som pilot vilket passar honom perfekt, då han under sina långa pauser i jobbet får tillfälle att ta fram bindutrustningen.
Jon är ett vanligt inslag på flugbindargator, mässor och demos, bundit på mässor i hela Skandinavien, England, USA och Italien.
Var med i Norska flugfiskelandslaget i England 1987.
Jon Strand med många strängar på sin lyra, har hantverket i blodet då han har jobbat i flera år som snickarmästare, valde dock att byta bana och jobbar nu som Pilot.
Började sin flugfiskebana som många andra flugbindare, med att binda flugor, detta skedde 1979.Från början var det mest lax och havsöring på agendan, men på senare år har harr och öringfisket tagit över mer och mer.
Jon har fiskat flera drömvatten runt om i världen, även jobbet en tid som guide.
Jon kommer att visa hur han binder sin Danicaimitationer
Kom in i morron på Sporting´s Flugfiskamässa och träffa Jon... Detta kommer bli Galet Kul.
 
http://www.sporting.se/nyheter/jon-strand-pa-flugfiskamassan/1601
 

 

Joacim Hoijer på Flugfiskamässan Lördag 25 Februar

Joacim Höijer 48, kommer här med ett erkännande. Jag har äntligen kommit ut ur garderoben. Efter att i princip hela mitt liv haft en oerhört stark längtan norrut så har jag nu kommit till en inte alltför smärtsam insikt, och vågar erkänna för mig själv och andra: -Jag är i själva verket en norrlänning född i en stockholmares kropp. Sverige söder om Stockholm är tämligen ointressant för mig. Det har gått så långt att jag till och med tycker att mygg och knott är riktigt mysigt.

Jag har fiskat sedan jag lärde mig gå vid runt ett års ålder. Flugfiske började jag med första halvan av 90-talet. Jag startade min flugfiskekarriär genom att gå en flugbindarkurs, innan jag ens hållit i ett flugspö. På grund av att faderskap, familjeliv och andra fritidsintressen så har både fiske och bindning gått i skov. De sista 4 åren har jag dock avvecklat alla onödiga störningsmoment(+ att sonen vuxit upp). Så dessa år kan man med fog säga att jag gått ”all in” i mitt liv med dunkrok.

Jag tycker själv att jag är en högst medioker flugfiskare men skaplig flugbindare. Eftersom huvudstaden där jag bor ligger rätt långt från anständiga vatten så har det blivit väldigt mycket tid vid städet för mig. Detta i kombination med att jag valt midgefiske som är svårutövat i huvudstadsregionen. Man sitter liksom på kammaren, binder flugor och drömmer sig norrut. Om jag hade bott norröver hade jag definitivt varit en avsevärt mycket bättre flugfiskare.

Mitt favoritfiske är med ett klass 4-spö i små till medelstora strömmar, och självklart med en torrfluga i tafsspetsen. Jag njuter allra mest när man efter många timmars testande hittar rätt fluga och en fisk stiger och hugger tag i flugan. För mig är det inte det viktigaste att få fisk i håven, utan för mig handlar det om är att lyckas överlista fisken. Och jag vågar knappt tänka tanken på kilopriset på den fisk jag fångar.

http://www.sporting.se/…/joacim-hoijer-pa-flugfiskamas…/1599

 

 Micke Andersson & Fly Fish Europe på Flugfiskamässan

 Vi får besöka av Micke Andersson på vår Mässa i Örebro d 25 Februar

Micke är representat för Flyfish Europe och kommer att visa upp Scientific Anglers, Loon, Simms , Scott & Waterworks Lamson.
Micke Andersson är en super kändis inom Laxfisket och för sina xtrema fångster av grov laxi bla Byske Älv och är en av Världens bästa kastare med ett tvåhands Lax spö.
Micke är även en Grym Flugbinder och är mannnen bakom den mytomspunna Banan Flugan
Passa på att kom in i butiken Lördag d 25 Februar och hälsa på Micke och få goda Tips och råd.

Välkommen in.

 

 Johan Sterner på Flugfiskamässan

Började min bana som flugbindare för 17 år sedan, då jag alltid hållit på med hantverk av något slag, så att binda flugor blev naturlig del av flugfisket. Jag binder främst öring och harr flugor, nymfer men framför allt torrflugor. Fiske destinationer i Sverige blir som oftast Jämtland Härjedalen, men det finns en liten plats i mitt hjärta som jag försöker besöka varje år Lars Åke Olssons idsjöströmmen. Och inte att förglömma Stefan Larssons Älvdalen. En plats som jag besökt i oktober 2 gånger utspritt på några år, är Montana i USA samt i Idaho , då fisket i oktober är tekniskt avancerat och med små flugor i storlek 22 och ner till 26, finner jag otroligt utmanade och berikande. Så allt från små fjädermygg till dagsländor kommer ni att få se prov på när jag binder, med lite olika material och bindtekniker.

 

Arctic Silver på Flugfiskamässan.

Arctic Silver på Flugfiskamässan lördag 25 Februar

Arctic Silver Sweden är ett nytt företag från Göteborg.
Martin Jensen och Tobias Carlsson är 2 mycket rutinerade flugfiskare som numerar kör Arctic Silver Sweden.
Alla grejorna är extrem modern design och håller väldig hög kvalitet.

http://www.sporting.se/…/arctic-silver-pa-flugfiskamas…/1582

 

Marcus "Loranga" Zetterblad på Flugfiskamässan

Jag är född och uppvuxen i Stockholms skärgård. Redan innan jag var född så flufiskade min far i havet, så fisket har alltid varit en stor del i min uppväxt. När jag fyllde 12år så fick jag mitt första flugspö och strax därefter började jag binda flugor. Eftersom jag bodde i skärgården så var det där jag bedrev mitt fiske och havsöringen blev tidigt min favorit. Idag bor jag fortfarande i Stockholms skärgård och havsöringen är min favoritfisk. Dom senaste tio åren har Gotland blivit ett frekvent resmål i jakten på kustens silver. Under den varma årstiden fiskar jag även abborre och gädda. Vid städet binder jag mest kustflugor men har även insett charmen i att fiska och binda ledade streamers för grov öring.

 

Saudin Rovcanin på Flugfiskmässan

Mitt namn är Saudin Rovcanin, 46 år och bor i Karlstad sen många år tillbaka.Redan som ung pojk vid 10 års ålder började jag med fisket, då var det främst spinnfiske. Redan efter 1 år så tog flugfisket över efter att ha sett en massa olika flugfisketävlingar. Konsten samt rörelserna i flugfisket fick mig att bli ''Hooked'' direkt. Det som egentligen fick mig att börja binda flugor var det dåliga utbudet samt kvalitén på flugor som de flesta affärerna hade på den tiden när jag började med flugfisket. Sen dess har jag knutit mina egna flugor. Knutit allt ifrån smått till stort, nympher och torrflugor (som är min specialitet) till lax flugor.Enda sen sen ung ålder har flugfisket varit min största passion. Många resor till Norge och utlandet har det blivit för att uppleva det ultimata flugfisket efter Harr och Öring, som ligger mig varmast om hjärtat.Kom gärna förbi där ni kan se mig binda olika typer av nympher samt torrflugor och tjata lite allmänt om fiske :)

 Hoppas vi ses!

 

 

Loop Tackle & Martin Ellingsen på Flugfiskamässan

Martin Ellingsen är "The Man"  för Loop Tackle i Sverige. han har stenkoll på alla prylar och fiskar stenhårt med grejorna.Det känns tryggt att vi han en kille med så mycket erfaring bakom spöna när vi jobbar med Loop :-)

 

 

John Robert Wilson på Flugfiskemässan

Jag heter Robert Wilson, 32 år och uppväxt i Storuman. På min 18-års dag fick jag ett flugbindarkit av min barndomskompis som också visade grunderna. Sedan dess har jag bundit flugor, flugfiskat harr, öring, röding, mm i trakterna runt Storuman, Sorsele och Ammarnäs. Sedan 7 år tillbaka bor jag i Sundsvall med Ljungan som hemma vatten. Det blir nu också endel flugfiske efter lax och havsöring.

Binder många sorters flugor men senaste åren har min flugbindning främst utvecklats till bl.a. realistiska flugor som jag även använder som fiskeflugor. Utmaningen att binda realistiska imitationer som fiskar bra och att ständigt lära sig nya metoder är drivkraften för mig. Jag har även en speciell plats i hjärtat för balsaflugor.

 

Tobbe Carlsson på Flugfiskamässan

Tobias "Tobbe"

Flugbindare och flugfiskare sedan 15 år "proffisionellt" sedan 3-4 år tillbaka.
Har agenturen för arcticsilver i Sverige ihop med Martin Jenssen.
Kommer från Kungsbacka strax söder om Göteborg.
Inriktning på havsöringsflugor och gädda.
Brinner för flugbindningen då man kan leva ut sina fantasier och skapa nya mönster eller bara förbättra gamla mönster.
kolla gärna in instagram alias Tc_flies eller facebock med samma namn.
Ser framemot Sportings mässa i februari :)
 

Karl Önning på Flugfiskamässan

Mitt namn är Karl Önning, 28 år, född och uppvuxen i Västerås.

Jag började med fisket i ung ålder med spinnfiske i de lokala regnbågssjöarna. Det var vid dessa sjöar man träffade en del flugfiskare, det såg häftigt ut med linorna som ven i luften och självklart ville man själv lära sig.

Efter närmare 10 års uppehåll från flugfisket tog jag upp det igen 2011. En fantastisk fjällresa fick mig att fastna igen, och det ordentligt. Då tog det fart på riktigt med nörderiet. Jag började binda flugor främst för att jag ville förbättra flugorna jag köpte i lokala butiken. De betedde sig inte riktigt som jag ville att de skulle göra. Då får man ta saken i egna händer helt enkelt.

Nu är flugbindningen en stor den av mitt flugfiskeintresse. Röding samt Öring i dess olika skepnader är allt som oftast målet när jag fiskar. Därför binder jag allt ifrån imitationer av vulgata för junikvällar i skogstjärnen till stora ledade tånglakar för kusten. Kustflugor har blommat ut till favoriten i min flugbindning. Därför är det främst detta jag kommer visa upp på mässan. Ser fram emot att träffa er, snacka flugbindning och öringfiske!

Vi hörs! Ha det gott // Karl

Karl Önning

Håkan Karsnäser på Flugfiskamässan

Mitt namn är Håkan Karsnäser och sen mer än 30 år har flugbindning varit mitt främsta intresse.
Under åren som gått har jag provat att binda i princip alla typer av flugor, från minsta harrfluga till en fulldressad Jock Scott. Och fortfarande är jag lika nyfiken på att hitta nya material och tekniker
och utvecklas som flugbindare.

Jag har varit runt på mässor både i Sverige och utomlands och älskar att dela med mig av det jag lärt mig genom åren. Dessutom skriver jag regelbundet i flugfisketidningar, både i Sverige och utomlands.
Det senaste åren jobbar jag mest med Allt om Flugfiske, där mitt kall är att lära ut bindtekniker och regnbågsflugor. Det är vad jag tänker göra på mässan hos Sporting. Jag har Hökensås som mitt hemmavatten ligger
regnbågsfisket varmt om hjärtat. Då jag besöker sjöarna i området 60-80 gånger per år, har jag skaffat mig en gedigen kunskap kring vilka flugor som funkar och hur flugorna binds på ett enkelt och hållbart sätt.

Hoppas vi ses!Per Johansson på Flugfiskamässan

 Per Johansson. Bor i Ludvika men uppvuxen i Älvdalen där mitt intresse för flugfiske och flugbindning började.
Nu mer är det Storöringen i Jämtland och Laxen i Stjördal som lockar.
Jag binder främst Laxflugor och gärna enkelkrokade Speyflugor.
Jag tycker om den gamla stilen och charmen som ibland visar sig fungera mycket bra.

 Marus Jansson på Flugfiskamässan

Hej på er!
Marcus Jansson.
35 år, fd Norabo som numera bor i Örebro.
Fiske har varit mitt allra största intresse genom livet och jag har flugfiskat sedan slutet av 90-talet.
Jag började med flugbindning sommaren - 02 och på senare år har detta trådtrasslande utvecklats från att vara ett "nödvändigt ont" inför fisketurerna, till att istället bli ett otroligt kul och rogivande inslag i flugfisket i stort.
Jag fiskar helst öring och röding och torrflugor är det som ligger mig varmast om hjärtat inom detta. På senare tid har hjorthåret starkt bidragit till att det ofta ser ut som ett slagfält runt bindstädet.....
Hjorthårsflugor blir således mitt tema på Stefans eminenta lilla mässa och kom då gärna förbi och avbryt mig med frågor, synpunkter eller bara med allmänt och gediget fiskesnack....! ☺️
Vi ses!

 

 

Cornelis Hollestein på flugmässan!

Cornelis Hollestein har fiskat jorden runt. Fiskbiolog från början har han jobbat nästan hela sin arbetskarriär med fisk och sportfiske. Trots mer än 40 års erfarenhet i flugfiske och flugbindning och mer än 50 olika arter fångat på fluga har han fortfarande ett permanent sug efter nya äventyr i allt som har med flugfiske att göra.

Cornelis jobbar som lärare på Forshaga Akademin där han bl.a. undervisar i flugfiske och flugbindning. Utöver det är han Magasin Mitt Fiskes flugbindarprofil och han binder in princip allt som går att binda från den minsta Catskill till bamse articulated gäddstreamers.

Cornelis Hollestein

 


Flugfiske i Norden på Flugfiskemässan

 
De är på plats och visar upp tidningen och snackar fiske.
 
Peder Wigdell på Flugfiskemässan
 
Peder kommer att binda en del realistiska dagsländar.
 
Peder Wigdell, bundit flugor i 35 år och ser mig själv som "periodare" i olika typer av flugor.
 
Binder allt från gäddflugor till små torrfluga. Just nu är det realistiska flugor som är roligast att binda.
 
Peder blev även utsedd till årets Flugbindare i Fiske Feber i 2015.
 

 

David Stenström på Flugfiskemässan

David Stenström heter jag och jag bor i Uppsala. Mitt stora intresse är torrflugefiske i strömmande vatten efter harr och öring och jag binder framför allt flugor just för detta.

Torrflugor av klassiskt snitt är det som intresserar mig mest, och då kanske främst flugor i Catskill-stil men även en hel del andra gamla godingar som gör sig i flugasken. Naturligtvis binder jag även mer moderna mönster för mitt eget fiske men då helst i naturmaterial.

 

Calle Eklind på Flugfiskeemässan

Möt havsörrings specialisten och se hans extremt snygga flugor.

Yoooo Calle här :-)

Har bundit flugor i ett antal år nu, mest havsöringsflugor då jag tycker flugfiske efter havets silver är riktigt spännande.

Kom gärna förbi flugfiskemässan på Sporting lördagen den 25 Feb 2017 då jag kommer att binda kustflugor, bland annat speyräkor och den så populära Vaskebjörnen.

Vi ses!
Calle

 

 Ask Lasse & Sigrid på Flugfiskemässan

 
Möt legenden inom Svenskt hantverk och se hans extremt snygga handbyggda Askar.

 

Rena Sportfiskecamp på Flugfiskemässan

Snacka fantastisk fiske med Lars från Rena.
Lars kommer och snackar fiske och binder Djuret.

 

Andreas Andersson på Flugfiskemässan

Kom och träffa Hjorthårs Kungen och se hans grymma flugor.

 

 
Simon Jonsson kommer på vår flugmässa

Simon jobbar på Sportfiskarnas center vid Forshagaforsen i Forshaga och kommer på vår flugmässa representera både Sportfiskarna och Forshagaforsen. Med Simon kan du snacka om allt inom fiskevård och fråga om Sportfiskarnas olika vattenvårdsprojekt samt om lax- och öringsfisket i den mycket populära Forshagaforsen.

 

Simon Jonsson


Sörqvarnforsens Sportfiske - Flugfiske i Västmanland


På flugmässan den 25:e Februar kan ni träffa Johnny Westh från Sörqvarnforsens Sportfiske som kommer att prata om deras nya spännande flugfiske-vatten.


"Sörqvarnforsens Sportfiske är ett nytt spännande sportfiskeområde för flugfiske efter öring och regnbåge i strömmande vatten. Sportfiskeområdet är beläget i Hallstahammar som ligger i Västmanlands län. Området består av en ca 2,6 kilometer lång del av den ursprungliga och naturliga sträckan av kolbäcksån som rinner igenom kommunen. Kolbäcksån med Strömsholms kanal är Västmanlands största vattendrag och rinner från södra Dalarna genom länet och mynnar ut i Mälaren."Niklaus Bauer på Flugfiskamässan

Möt Gäddflugets sanna Mästare.. Se hans grymma flugor och häftiga materialor.

 

Micke Sash Up Andersson kommer på Flugfiskemässan

Jag har bundit flugor i lite mer än 20år till och från.

Jag binder mest öring och harr flugor men det händer att jag binder en och annan gäddfluga och havsöringfluga.

Micke är även en fantastisk Fotograf och gör grymma konstverk till flugbindningen.

Erik Orre på Flugfiskemässan

Erik kommer binda Vackra Laxflugor.

Erik Orre har bundit fluger i över 30 år så han är en mycket erfaren och känd flugbindare.

Passa på att komma in på Flugfiskemmässan Lördag 25 Feb 2017 och hälsa på Erik Orre.


Anders Skau på Flugfiskemässan

Hej!
Jag heter Anders Skau och kommer från Arvika i Värmland. Jag började binda flugor för snart 3 år sedan, jag fastnade totalt för denna underbara hobby. Jag binder flugor nästan varje dag för att försöka utveckla mig själv.Det jag fastnat för och binder mest är torrflugor för öring och harr. Jag har bundit på Nordic Flyfair i Norge och Sälen Gamefair tidigare.

 

 

Mathias Åberg på Flugfiskamässan.

Mathias Åberg var namnet. Bor i Garphyttan som ligger strax utanför Örebro.

Jag har bundit flugor sedan 2004 och det har sedan dag ett varit torrflugor och torrflugefiske som jag har brunnit för. På senare tiden så har jag allt mer närmat mig det semirealistiska bindandet. Har alltid varit fascinerad kring denna form av flugbindning men att jag själv skulle börja med det var kanske inte tanken. Även nattsländor i olika former är nåt som jag lägger en del tid på.

Att försöka komma på lösningar på olika problem är en stor drivkraft bakom mitt bindande och att i det försöka ta bindningen ett steg till så långt det är möjligt.

Mathias Åberg

 

Daniel Bergman....Mannen, myten & skägget kommer självklart på flugmässa hos oss.

 
Daniel Bergman på Flydressing / Vision är för många ett bekant ansikte och tillsammans med sina vänner kommer han visa upp Visions balla grejer.
 Det Daniel inte vet om öringfiske med stora streamers behöver man inte veta så passa på att ta lärdom av det här levande uppslagsverket!


Daniel Bergman, Flydressing
 
 
Peter Scheffler på Flugfiskemässan
 
Entusiastisk flugfiskare samt flugbindare från Falkenberg, Hallands kusten.

Jag binder det mesta för att täcka upp mitt behov med stor variation tex: Ätranlaxen, havsöring, bäcköring, regnbåge, brunöring, röding, harr samt gädda.

Främst lägger jag fokus på min havsöringsserie inför den kommande premiären. Snittat ca 200 dgr/år hittils, inte endast flugfisket då, utan även andra sportfiskemetoder för att "Täcka" upp säsongen.

Dock är det Flugfisket samt flugbindandet som är min Passion i livet med tillhörande fiskedestinationer.

Visar mina kreationer på min blogg: peterscheffler.blogg.se

Ser fram att få träffa er besökare på Sporting!

Peter Scheffler

Ni är mycket välkomna till en riktigt trevlig dag hos oss på Sporting!