Abborre Bonanza Deluxe

2019-07-21

Här kommer en kavalkad av bilder.Hade som mål 2019 att få en riktigt stor abborre, efter typ 8 års jagande och ingen riktigt stor så va det dags nu.

Våren började bra, eller? Nej. Fick ingen stor. Fiskade mig själv in i väggen mer eller mindre. Men då värmen återvände och sommaren va här, sadlade jag om och drog jag svärd igen. Målet va igen, få en stor abborre, från Norrland.

 

Jeppe med Aboore på 1520 gr rån Norrland.

Hur jävla svårt ska det vara? Tydligen nästintill omöjligt, men okej, det är väl bara att fiska tills man får en stroke.Efter många om och men så släppte det tillslut. Trillade in stora på löpande band, 50 centimeters efter 50 centimeters.

54 cm och hela 1860 gr.... Drömfisk.

Close Upp... Magiska Fiskar.

Det är absolut inta vardags kost med en 54 cm Abborre.

Mina två största mätte båda 54 centimeter och vägde 1930 respektive 1860.

54 cm !!!

1930 gr och hela 54 cm... Magi....Bäst fiske i våras hade jag på dropshot med RingTeez. Det var en fullkomligen överlägsen kombination. Som vanligt krossade motoroil alla andra färger.

Dropshotfisk med Westins RingTeezTill sommarfisket har jag jiggat med traditionella skallar på 10 till 14 gram. Än en gång så är motoroil den överlägset bästa färgen.

RingTeez Abborre... Grymt fina är de.

Den största abborren tog i ett kort backhand kast på en ShadTeez motoroil apterad på en 12 grams skalle. Som tafs har jag fiskat 0,29 fluorocarbon majoriteten av tiden. Har gått upp till 0,41 i områden med mycket gädda.  Jag har också flötmetat med framgång. Där har jag använt flöten med 5 till 8 grams flytkraft, fluorocarbontafsar och Owner’s Mosquito hook. Simpelt.

1,4 kg... Mete kan var extremt effektivt och super roligt.

Bäst har jag fiskat med glidande sänken mellan flötesstoppar för att ge betesfisken mer eller mindre rörelse.

Ciao Jeppe Team Sporting / Pop Up Tackle

Här kommer ett par xtra Abborrar som är från denna vecka.

Galet fina Sommarfiskar... Jeppe är stekhet.

Sist men absolut inta minst är denna 1,5 kg på en Westin Shad Teez.

Jag är rätt säker på att det kommer fler från Jeppe denna sommar :-)