Vi erbjuder alltid:

Fri frakt över 1500 kr

30 dagars öppet köp

1 års garanti

Snabba leveranser

Köp rätt utrustning!

  • Kunskap, kvalitet & suverän service
  • Snabba leveranser
  • 30 dagars öppet köp
  • Fler än 20 000 produkter
  • Fri frakt vid köp över 1500 kr
  • Kunskap, kvalitet & suverän service
  • Snabba leveranser
  • 30 dagars öppet köp
  • Fler än 20 000 produkter
  • Fri frakt vid köp över 1500 kr

PersonalNamn:
Stephan Nielsen stephan@sporting.se

Ansvarsområde: Ägare

Personliga Rekord: Spegelkarp 34 kg - Fjällkarp 34 kg (29st karpar över 20 kg, 6st över 30 kg) - Gräskarp 16,5 kg - Mal 72 kg - Nilabbore 52 kg (5 över 34 kg) - Musky 55,5 inch ( 25 kg +) ( 98 st Musky fångad.. än så länge)- Simatundumal 25 kg - Arapaima 39,5 kg - Piraya 1,2 kg - Sutare 4,675 kg - Brax 5.02 kg - Mört 1,375 kg - Gädda 13,7 kg ( gädda över 10 kg från 6 olika länder - Gös 6,5 kg - Abborre 1,675 kg - Vimma 1,11 kg - Ruda 2,35 kg - Lax 13,9 kg - Öring 8,8 kg - Sarv 1,275 kg - Id 3,16 kg - Sik 3,65 kg, Harr 1375 gr, Havsörring 6,9kg

Fiskat sedan: Startade nog vid 4-5 år då jag åkte ut med pappa och fiskade Abborre. Jag växte upp brevid Allingån, ett legendariskt vatten i Danmark för stor Abborre och Mört. Jag och min bästa barndoms kompis René smög ned till ån och metade hela tiden... Har 1000 tals mörtar över 1 kg i mina unga år för inta att tala om alla Abborrar över 2 kg. Tyvärr had vi ingen aning om vad Catch & Release var för nåt, vi hade ingen som kunna berätta hur man skulle hantera fiske ,så vi knackade allt på den tiden och tog med hem till Mamma.

Fiskar helst: Karpfiske är min stora passion. Jag älskar all tid jag sittar bakom spöna... Naturen, vattnet, människorna, fisken... allt liksom smälter ihop. Musky-fisket är en annan storfavorit, adrenalinfiske på högsta nivå! Pulsen stiger från 0 till 200 på en splitsekund. Jag är blivit helt såld på Muskyfisket och åker 1 till 2 resor varje år över och jagar stora och vilda Musky's. Jag har en sådan tur att jag har fått massor av vänner i Norra Minnesota & Canada och njuter varje sekund jag är ute på vattnet med dem. Naturen är helt sagolik om man glömmer bort sig totalt... Annars älskar jag gäddfisket och fiskar i stort sett enbart spinn & trolling. Mörtfisket överlåter jag till Nicke & Albin... Verticalfiske efter Gös är något som jag skulle vilja lägga ned mycket mer tid på. Grymt roligt och superspännande.

Favoritvatten: Det finns så extremt många Musky vatten att fiska på och jag har bara testat ett fåtal än sä länge, men Mille Lacs, Miltona Lake, West Battle Lake, Crow Lake , Lac Seul, Lake Vermillion, Lake Bemidji, Lake Maequette, Lake Andrusia, Cash Lake, Leech Lake, Big Vermillion, Dog Pow, Pike Bay, Molly Starks, Lake of the Woods & Lake Plantagenet är de som jag har fiskat. Men det kommer fler... Karp sjöarna är många......70-80 olika runt i världen.

Favoritbete: Ojdå, detta blir inte lätt... Bull Dawg fisket är nog bland det roligaste jag vet. Hur Coolt som helst, hugget på en Bulle slår allt! Gäddspinnare i alla dess former är också fantastiskt roligt och sen är jag ju totalgalen i Jerkfisket och har en samlig träbeten som är totalt Crazy.

Smuttly, Wolfcreek, Jerksnedkaren, Big Game, Supernatural, TrueGlide & Cobb är mina storfavoriter men idag finns det så grymt många schyssta beten att man har svårt att välja!

Fisketipset: Var förberedd! Ta reda på så mycket info & fakta om vattnet som möjligt innan du åker. Lyssna nog och mycket på andras erfarenheter och ideer, plocka alla gobitar, men kör ditt eget race.
Tro på det du håller på med, ha massor av tålamod och kom ihåg att du fiskar för din egen skull och skit i vad andra tycker. Var trevlig & glad mot alla andra som fiskar vid samma vatten, det lönar sig i längden (många fiska kompisar = mer info & tillgång till nya vatten ). Fiske skall vara roligt, trevligt och avkopplande.

Viktiga Prylar: Grejor som pallar för trycket. Allt från Spö & Rullar av bästa kvalitet ned till minsta detalj som lina, lekande, krokar, fjäderringar och tafsar. Jag kör nästan bara 130 Lb Fluorocarbontafsar (jag har nog fiskat för mycket musky:-)) Sen bör man alltid ha med sig avkrokningsmatta, vågnät, Foxvåg, tänger och en bultsax när man är ute. En bra kamera så man kan ta schyssta bilder. Sist men ikke minst kaffe, dricka och bra käk... ibland är det segt och inget slår kaffe o macka.


 

 

Namn: Robin Stockhaus robin@sporting.se

Ansvarsområde: Butikschef


Personliga Rekord:

Fiskat sedan:
Fiskar helst:
Favoritvatten:
Favoritbete:Fisketipset:
Viktiga Prylar:

Namn: Joakim Lind butik@sporting.se

Ansvarsområde: Säljare & Ansvarig för PopUp Tackle

Personliga Rekord: Id 2,78kg - Ruda 2,04kg, Gädda 12,7kg - Gös 5,9kg - Öring 7,9kg - Abborre 1,575kg - Lake 3,875kg - Torsk 13,5kg - Hälleflundra 20kg - Sarv 1,1kg - Lax 5,5kg - Sutare 3,525kg - Karp (utomlands) 25,23kg - Karp (Sverige) 19,12kg - Röding 2,25kg

Fiskat sedan: Jag fick nog iväg mitt första kast samtidigt som jag tog mig ur blöjorna och på den vägen är det! Sen har det pinat på med olika bravader både i och utanför sverige. Men jag började med karp och specimenmete i 10-12års åldern och det har följt mig sedan dess.

Fiskar helst: För 3 år sen hade jag sagt karp alla dagar i veckan och det är något jag än idag rankar väldigt högt, det är ett spännande fiske och ofta är det de små detaljerna och din förmåga att hitta fisken som avgör om det blir flipp eller flopp! Flötmete efter Ruda och Sutare är något som är väldigt nervkittlande, när man ser en stor fisk rulla bredvid flötet för att sen se den gå ner på botten och äta på mäskplatsen innan nappet kommer! Som ni förstår har metet alltid legat mig varmt om hjärtat även om många andra fisken hunnits med genom åren. Idag är jag mycket bredare i mitt fiske och jag hänger med på det mesta som kan tänkas dyka upp, men det blir ofta gäddfiske såväl spinn och jerk som trolling.

Fisketipset: Var väl förberedd, se till att ha rätt prylar och försök hänga med någon som har riktigt bra koll på det fisket du ska ut på. Var heller inte rädd att misslyckas, man får inte stora fiskar varje gång och ibland behövs det några "skitpass" innan man prickar rätt!

Favoritbete: Till gädda Sportingjiggen, har haft ett fantastiskt fiske under 2014 på denna jigg med ett nytt PB på 12,7kg i topp och många fler fina fiskar! Till karpen är Energy Red Fish det bete som gett mig i särklass flest stora fiskar genom åren!

Favoritvatten: Alla vatten har sin charm och det är svårt att ranka ställa dem mot varandra. Men ska jag nämna några så karpfiske i Kroppkärrssjön och Parco Del Brenta fantastiskt.

Viktiga prylar: Kläder av bästa kvalité är a och o! Väldigt få fisken blir roliga när man är blöt och kall! Jag använder idag kläder från Simms och är supernöjd!

Framtida fiskeresor: Gäddfiske på Rügen i Tyskland, detta är fiske i världsklass och det känns som jag aldrig kommer sluta älska detta ställe! Karpfiske i Paro del brenta i Italien är så sjukt kul massa fisk, kanske världens bästa fiske efter karpar över 20kg och chans på fjällkarpar över 35kg! Havsfiske i Norge är helt fantastiskt att ligga utanför klippor som brantar flera 100meter rakt ner i havet och precis nedanför kan man fånga stora Torskar och Hälleflundror - magiskt på alla sätt och vis! GT fiske på Andamanerna i Januari kommer bli en magisk resa

 


 Namn: Christian Berger christian@sporting.se

Ansvarsområde: Web- & Mediaansvarig

Personliga Rekord: Gädda 11,00kg - Abborre 1,60kg - Ruda - 1,75kg - Karp 3,40kg - Id 1,70kg - Lake 1,52kg - Öring 3,47kg - Gös 3,87kg - Largemouth Bass 1,00kg - Ål 0,80kg

Fiskat sedan: Regnbågsfiske och mete åkte jag med på många gånger som liten men intresset tog väl egentligen fart när jag var 16 år och jag hängde med en polare ut för att ta första gäddan. I den sjön, som är värdelös så tog det flera veckor men efter den satt där så var jag hooked!

Fiskar helst: Det är helt klart gädda, oavsett tid på året. Det är en rolig sportfisk som verkligen kan få en att klia sig i huvudet när man jagar de större! När jag inte jagar gädda så gillar jag jiggfisket efter abborre. Hittar man på ett stim med abborrar så kan man ha fantastiskt roligt fiske och med rätt grejor så ger de en riktigt rolig fight! 

Fisketipset: Ha tålamod... En stor fisk äter inte varje dag, särskilt inte gäddan. Det gäller att lära sig sitt vatten och hur fisken beter sig där och ligger man i så sitter fisken där till slut och då är alla dåliga pass snabbt bortglömda! Använd även de hjälpmedel du kan, ett bra ekolod med Side Image och djupkarta kan verkligen underlätta ens fiske! 

Favoritbete: Det finns många men ett gäddbete som ligger mig varmt om hjärtat är Eastfield Lures Wingman, ett kanonfint handgjort gummibete som jag tog min första 10kg gädda på. Jag brukar däremot ha en lineup med olika gummibeten som beter sig lite olika så utöver Wingman fiskar jag mycket med Sportingjiggen som har en mer aggressiv gång även i låga farter samt Hardcore Lures PikeStrike som verkligen kan sticka ut, särskilt om man jerkar hem den lite. 

Favoritvatten: Ett vatten där man kan vara relativt ensam med så lågt fisketryck som möjligt. Särskilt när det kommer till gäddfisket. Att fiska olika vattentyper är riktigt roligt och att lära sig hur fisken beter sig i olika vatten är en stor del av charmen för mig, exempelvis hur gäddan jagar i en klarvattenssjö kontra ett mörkt rinnande vatten. 

Viktiga prylar: För mig så är en bra kamera superviktig att ha med ut på sjön. Jag åker aldrig ut utan en systemkamera för när ett nytt PB väl sitter där så vill jag ha schyssta bilder på den. I utrustningsväg så skulle jag säga att det är viktigt med de väsentliga verktygen för att minimera stressen på fisken. Ha med dig en duglig tång för det fiske du bedriver som du kan kroka av fisken med och när det inte går så bör du ha en bra avbitartång för det är bättre att offra en krok än fiskens liv. Sedan givetvis schyssta kläder och bra utrustning så du får en behaglig och rolig dag på sjön utan krångel.

Framtida fiskeresor: Jag har länge drömt om att få åka till Sydamerika och fiska Peacock Bass m.m. och det är fortfarande en resa jag hoppas kommer bli av en vacker dag! Rügen och dess gäddfiske är en resa jag helt säkert kommer att åka på snart i alla fall.