Guideline Stoked Enhands Flugspö i gruppen Flugfiske / Flugspön / Enhands hos Örebro Fiske & Outdoor AB (GL-STOKED-00-001)
Guideline Stoked Enhands Flugspö

Guideline Stoked Enhands Flugspö

Stoked flugspön sätter en helt ny kvalitetsstandard för flugspön i detta prissegment. Spöna är tillverkade med ny produktionsteknologi, som förutom att resultera i framstående flugspön tar stora miljöhänsyn vid valet av komponenter samt i produktionsprocessen. Mer information
Artnr: GL-STOKED-00-001
Modell: 
Antal: 
 • Varianter
 • Guideline Stoked Enhands Flugspö 9 fot klass 6
  Guideline Stoked Enhands Flugspö 9 fot klass 6
  1599 kr
  Guideline Stoked Enhands Flugspö 9 fot klass 7
  Guideline Stoked Enhands Flugspö 9 fot klass 7
  1599 kr
 • Produktinformation
  • Guideline Stoked

   Stoked har det senaste inom material- och produktionsteknik. Det har gjort det möjligt för oss att erbjuda flugspön av en kvalitet och prestanda som tidigare inte setts i detta prissegment! När utvecklingsfasen var över blev Guideline så imponerade att dom helt enkelt valde att kalla dem vad vi kände - Stoked. Ett extra plus är att Stoked-serien också har många av de mer miljövänliga komponenterna som finns i Elevation-serien.

   Jämfört med Elevation har Stoked något lägre grafitmodulus -  24T / 30T / 36T mot 36T / 40T.
   I praktiken betyder detta att Stoked är lättare att kasta och mer förlåtande mot kastfel. Ändå är de lätta och responsiva spön med en aktion och känsla som är förknippad med mycket dyrare flugspön. Aktionen är medium-fast med en känslig och stabil topp. Böjkurvan är progressiv vilket ger dig god kontakt med hela klingan vid alla typer av kast.

    

   SPÖMODELLER
    

   Stoked 8'6 #4, 9' #5 & 9' #6: Klass #4 och #5 är typiska allroundspön för öringfiske med nymfer, torrflugor och lättare streamers.

   Stoked i #6 är det perfekta valet för större flugor, större fisk och kanske lättare kustefiske där man är mer utsatt för väder och vind.

   Stoked 9' #7-8-9: Typiska spön för tyngre fiske efter stor öring, gädda, havsöring och lax. De här modellerna passar för större strömmande vatten, insjöar, kust och tropiskt fiske där stor fisk och krävande förhållanden är vanliga.

   Stoked 9'6 #6-7-8: Denna längden på flugspö är en riktigt bra kompensation när du söker ett spö för fiske i insjö, älv och kust efter t.ex. öring, havsöring och lax.
   Längden på spöna gör att du får en bättre räckvidd när du vadar djupt, fiskar från båt eller från flytring. Dessa spön har en något mjukar aktion än 9-fotarna. 

   Stoked 10' #6-7: Detta är den mest populära längden för klassiskt sjöfiske från båt och det bästa valet för fiske i strömmande vatten efter havsöring och lax.

    
   SPÖDETALJER - MILJÖHÄNSYN
   Klingan är transparent olivengrön metallic. Nya, diskreta full wells korkhandtag utan inlägg av gummikork. Dette reducerar bruket av epoxy i handtagem. Alla modeller har fighting butt bortsett från spöna i klass #4 och #5. Metallkomponenterna i rullfästet är "clear anodized" vilket betyder att de har en ytbehandling utan tillsatta färg, bly eller krom och som är det minst giftiga sättet att göra det på. På alla lindningar har guideline applicerat ett bio-basert epoxylim med en mycket låg koncentration av skadliga kemikalier. Testat och godkänt som en produkt med lågt miljöavtryck. Detta ger bättre arbetsförhållanden för de som monterar spöna och reducerar risken för hälsorisker till ett minimum. Spöna har hardcrome ringar. Spöfodralet och tubens yttertyg är tillverkat av återvunnen polyester som leveraras av REPREVE™.


   Spötuben är tillverkad av recirkulerbar polypropylene (PP) som är lättare och har 20% mindre diameter än standard PVC-tuber. Detta ger besparingar vikt och volym i frakterna i alla led. Polypropylene har mycket god hållbarhet och går att smälta om till pellets så att det går att använda till nya produkter.


   Alla modeller är 4-delade.


   REPREVE™ är den ledande och mest pålitliga producenten av textiler framtagna från recirkulerade material (inklusive plastflaskor). Produkter tillverkade med REPREVE™ gör skillnad.

  • Kundomdömen
  • Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln. Ditt namn kommer att visas som avsändare.

  Kampanjvara

  Kampanj:
  Antal:
  0
  Kampanjstart:
  Kampanjstopp:

  Se fler varor

  Guideline Pin on Reel Large
  Guideline Pin on Reel är en större, robustare variant. Perfekt att fästa t.ex håven i vadarbältet ...
  161 kr 169 kr
  Guideline LPXe Gäddflugfiske Set
  Guidelines prisbelönta och poulära trotjänare LPXe i en Gäddvariant som numera...
  4699 kr 6199 kr
  Guideline Experience Waistbag L
  Midjeväska med stort utrymme.
  899 kr 999 kr

  Andra köpte även

  SvartZonker McHybrid 20cm, 100g Gäddfemman Custom
  Nu är den här McHybrid i Gäddfemman 2021 färger
  199 kr 219 kr
  Korda Wide Gape X
  Korda Wide Gape X är en tuffare och grövre version av den populära Wide Gape.
  69 kr 79 kr
  Westin D360° PT 10gr
  Det kastar långt och har en härligt oregelbunden gång som attraherar fisk på s...
  55 kr 59 kr
  The Pig Shad JR 20cm 1-pack
  En lite mindre version av den numera klassiska The Pig Shad. Perfekt att fiska weedless eller p...
  60 kr
  30 dagars öppet köpFri frakt över 499:-Snabba leveranser
  Sporting

  Sporting grundades 1982 i Örebro men det var först 1995 som Stephan Nielsen köpte butiken och det var då vi drog igång på riktigt. Sedan starten har Sporting varit en fysisk fiskebutik som gått under namnet Sporting men vi har även använt oss av några internetnamn som är Attitude Baits, Sporting Flyshop och PopUp Tackle. Vi har alltid jobbat stenhårt för att hålla ett bra och brett sortiment med sportfiskeprylar för alla. Vi som jobbar här är alla hängivna sportfiskare som lägger hundratals timmar på att fiska varje år och vi delar mer än gärna med oss av våra erfarenheter och kunskaper. I dagsläget har vi en fysisk butik på 270 kvm som är fylld upp till taket med fiskeutrustning. Vi satsar även stenhårt på vår webshop varifrån vi skickar ut tusentals paket per år. Vårt mål är att vara en av Sveriges bästa sportfiskebutiker och ge våra kunder en bra upplevelse oavsett om kunden besöker vår fysiska butik eller webbshopen. Välkommen in! Kaffe finns alltid på kannan.

  ÖREBRO FISKE & OUTDOOR AB

  Radiatorvägen 15, 702 27 Örebro