Visa filter Dölj filter
Välj Varumärke
Filtrera på Pris

Vertikalpirk

Vertikalpirk är förmodligen det bete som de flesta associerar med pimpelfisket. Detta är en klassisk pirk som fungerar från allt från abborre till öring, röding och regnbåge. Vertikalpirkar finns i en uppsjö olika utformningar men det alla har gemensamt är att de blänker och lockar till sig fiskens intresse så att de ser betet du satt på kroken under. Ett riktigt effektivt bete till pimpelfisket och hos oss på Sporting så finner du en mängd olika varianter från massor av olika märken. Kika in alla här!
31
Fibe Blickpirken 70mm Silver/Guld
Blickpirken från svenska Fibe är en kopia av den gamla Vänerpirken som är en v...
34 kr 49 kr
31
Hansen Pirke Bergman 85mm
Större pirk för det djupare fisket!
27 kr 39 kr
Abborren är en väldigt nyfiken fisk och vertikalpirk är något som verkligen fångar dess intresse. Prickar du ett abborrstim så kan vertikalpirken vara överlägsen och det är därför en väldigt populär pirk till såväl vanligt pimpelfiske som till tävlingsfisket. Under vertikalpirken så fäster du antingen en enkelkrok eller en trekrok i valfritt utförande med ett bete. Betet varierar men det vanligaste är antingen maggots, mask eller räka. Det finns även en uppsjö olika konstgjorda beten man kan använda. Under din vertikalpirk så monterar du som sagt en valfri krok. Det finns även så kallade pimpelkrokar, ofta en trekrok med antingen en färgad epoxy eller med olika fjädrar och tyg. Detta för att locka fisken extra med lite färgsättning. Vertikalpirkens uppgift är att blänka och locka fiskens intresse för att den sedan ska hugga på kroken eller betet under. Vertikalpirkar finns i en uppsjö olika modeller och former för att gå lite olika i vattnet och för att hitta rätt så får man testa sig fram tills man hittar sin favorit. Vi har därför samlat en mängd olika vertikalpirkar i vårt sortiment för att det ska finnas en som passar just dig och ditt pimpelfiske.
30 dagars öppet köpFri frakt över 499:-Snabba leveranser
Sporting

Sporting grundades 1982 i Örebro men det var först 1995 som Stephan Nielsen köpte butiken och det var då vi drog igång på riktigt. Sedan starten har Sporting varit en fysisk fiskebutik som gått under namnet Sporting men vi har även använt oss av några internetnamn som är Attitude Baits, Sporting Flyshop och PopUp Tackle. Vi har alltid jobbat stenhårt för att hålla ett bra och brett sortiment med sportfiskeprylar för alla. Vi som jobbar här är alla hängivna sportfiskare som lägger hundratals timmar på att fiska varje år och vi delar mer än gärna med oss av våra erfarenheter och kunskaper. I dagsläget har vi en fysisk butik på 270 kvm som är fylld upp till taket med fiskeutrustning. Vi satsar även stenhårt på vår webshop varifrån vi skickar ut tusentals paket per år. Vårt mål är att vara en av Sveriges bästa sportfiskebutiker och ge våra kunder en bra upplevelse oavsett om kunden besöker vår fysiska butik eller webbshopen. Välkommen in! Kaffe finns alltid på kannan.

ÖREBRO FISKE & OUTDOOR AB

Radiatorvägen 15, 702 27 Örebro