Visa filter Dölj filter
Välj Varumärke
Filtrera på Pris

Vertikaljigg

Vertikaljigg är en stor djungel där det finns 1000-tals modeller och färger att välja mellan. I vår gigantiska jiggbar med över 200st planolådor så finns det mesta man behöver för ett lyckat vertikalpass efter både gös, abborre och sej.

10
Bite of Bleak ExoJerk
Bite of Bleak ExoJerk 12cm när en jigg med en avsmalnande midja som avslutas i en V-formad st...
89 kr 99 kr
14
Westin Twinteez V-Tail 24cm
Westin Twinteez V-Tail - Den här jiggen är idealisk för vertikalfiske. Den har den ...
59 kr 69 kr

För att göra det så enkelt som möjligt med vertikaljigg så får vi dela in vertikalfisket i två olika kategorier. Det vanliga vertikalfisket där man håller jiggen längs botten använder man ofta jigg på 4-7"" med lite lättare jiggskallar på runt 15-25gr. Det här är den typen av vertikalfiske som de flesta vertikaljiggar är designade för.

Vertikaljiggar har ofta en V formad stjärt som rör sig fint när man darrar med spöt. Jiggen är gjord för vertikala rörelser och fiskar därmed riktigt bra vid den här typen av fiske.
Fiskar man av ytorna snabbare så kan en paddeltail vara bra eftersom jiggen rör sig mer framåt och då fiskar dem riktigt bra.

Prickskytte är en annan typ av vertikalfiske där man aktivt letar efter större fiskar i frivattnet. Då använder man ofta lite större jiggar eftersom fisken ska se den samtidigt som den är på jakt. Det är även den metoden som fångar flest stora gösar.

Varumärken som Westin, Lunker City, Bass Matrix, Strike Pro, hardcore lures etc är riktigt bra till vertikalfiske och är det vi använder.

30 dagars öppet köpFri frakt över 499:-Snabba leveranser
Sporting

Sporting grundades 1982 i Örebro men det var först 1995 som Stephan Nielsen köpte butiken och det var då vi drog igång på riktigt. Sedan starten har Sporting varit en fysisk fiskebutik som gått under namnet Sporting men vi har även använt oss av några internetnamn som är Attitude Baits, Sporting Flyshop och PopUp Tackle. Vi har alltid jobbat stenhårt för att hålla ett bra och brett sortiment med sportfiskeprylar för alla. Vi som jobbar här är alla hängivna sportfiskare som lägger hundratals timmar på att fiska varje år och vi delar mer än gärna med oss av våra erfarenheter och kunskaper. I dagsläget har vi en fysisk butik på 270 kvm som är fylld upp till taket med fiskeutrustning. Vi satsar även stenhårt på vår webshop varifrån vi skickar ut tusentals paket per år. Vårt mål är att vara en av Sveriges bästa sportfiskebutiker och ge våra kunder en bra upplevelse oavsett om kunden besöker vår fysiska butik eller webbshopen. Välkommen in! Kaffe finns alltid på kannan.

ÖREBRO FISKE & OUTDOOR AB