Visa filter Dölj filter
Välj Varumärke
Filtrera på Pris

Avkrokningsmattor

Avkrokningsmatta och vågsäck är två måsten vid i princip allt fiske där man räknar med att ta upp fisken i båten eller på land. Många slarvar med avkrokningsmatta vilketgör att fisken tar mer skada än absolut nödvändigt.

Att väga en fisk i gälarna tillhör 1900-talet och är något en sportfiskare inte håller på med då det skadar fisken ordentligt. En vågsäck är till för att lägga fisken i så den ligger horisontellt och är ett väldigt skonsamt sätt att väga fisken.
En avkrokningsmatta är en väldigt viktig del i din fiskeutrustning då den är väldigt skonsam för fisken när du krokar av eller mäter fisken. En avkrkokningsmatta är vadderad för att vara lite mjukare vilket gör att fisken ligger bra på den och stenar och annat hårt underlag inte kommer åt att skada fisken på samma sätt om den sprattlar eller studsar.

Vidare skyddar en evkrkokningsmatta slemskiktet på fisken vilket är extremt viktigt ur fiskens synvinkel. Slemskiktet är det som skyddar fisken mot bakterier osv och man ser allt för ofta en fisk med t.ex svampinfektioner som fått skadat slemskikt.

Vågnät är en annan viktig del och används för att lägga fisken i vid vägning. Genom att använda en uppblött vågsäck så får du förutom ett skonsamt sätt att väga fisken även en lugnande effekt eftersom vågsäcken täcker för ögonen på fisken. >br> Det finns många oliak varianter och storlekar på vågsäck och det beror på att t.ex abborrar, rudor osv är mindre och då är det lite klumpigt att använda samma vågsäck som till dina stora gäddor.

Det viktiga är att blöta både avkrokningsmatta och vågsäck innan användning för att bli så skonsamt som möjligt för fisken.
För tillfället finns inga produkter under denna rubrik.
30 dagars öppet köpFri frakt över 499:-Snabba leveranser
Sporting

Sporting grundades 1982 i Örebro men det var först 1995 som Stephan Nielsen köpte butiken och det var då vi drog igång på riktigt. Sedan starten har Sporting varit en fysisk fiskebutik som gått under namnet Sporting men vi har även använt oss av några internetnamn som är Attitude Baits, Sporting Flyshop och PopUp Tackle. Vi har alltid jobbat stenhårt för att hålla ett bra och brett sortiment med sportfiskeprylar för alla. Vi som jobbar här är alla hängivna sportfiskare som lägger hundratals timmar på att fiska varje år och vi delar mer än gärna med oss av våra erfarenheter och kunskaper. I dagsläget har vi en fysisk butik på 270 kvm som är fylld upp till taket med fiskeutrustning. Vi satsar även stenhårt på vår webshop varifrån vi skickar ut tusentals paket per år. Vårt mål är att vara en av Sveriges bästa sportfiskebutiker och ge våra kunder en bra upplevelse oavsett om kunden besöker vår fysiska butik eller webbshopen. Välkommen in! Kaffe finns alltid på kannan.

ÖREBRO FISKE & OUTDOOR AB