Fiskeresor & GuidningRugen Gäddfiske Resor

Rugen är ett av Europa´s mest kända Vatten för Grova Gäddor... Varje Kast kan vara ditt livs fiske.

Fisket sker till största del från driftande båt och numera oftast på djup mellan 0.5-2meter. Givetvis händer det att vi fiskar något djupare ibland på 2-4meter och vid enstaka tillfällen någon djuphåla ner runt 6 meter.

Bra beten är givetvis klassiska gummibeten i alla storlekar och utföranden, rigga gärna med shallowskruv och addera vikt vid behov. Något som också levererat mycket på senare år är jerkbaits på grundvattnet och givetvis kan även ett klassiskt tailbete eller grundgående vobbler funger ypperligt vid vissa tillfällen.

Fisket bedrivs ifrån stora Kaasbol aluminiumbåtar där man fiskar 3 gäster + guide /båt. Vi kommer köra en lottning på bussen vilket båtlag som får vilken guide.

I båtarna finns det måttband, håv osv men däremot ingen våg eftersom tyskarna inte väger sina fiskar. Vi får väga fisk om det är en stor fisk en egen vågsäck är bra att någon i båten har med annars funkar det att väga i håven och guiderna hjälper till med det.

Vi kommer som vanligt att ha med ett utbud av jiggar, lite tillbehör och annat smått och gott.

Vi har en buss som startar i Örebro vi öppnar upp butiken klockan 04:30 med avgång från örebro kl 05:30 observera att bussen rullar 05:30 så det gäller att vara på platts i tid. Vi bjuder givetvis på kaffe i butiken innan avresa. Vi kör våran vanliga rutt ner över Mjölby och Jönköping. I år åker vi Öresundsbron sedan via Gedser till Rostock. Detta gör även att vi har fler färjeavgångar att välja på när vi ska hem och kommer kunna fiska så gott som heldag sista dagen.

Middagarna äter vi på numera legendariska Schillings Restaurang. Där finns allt ifrån Steaks till schnitzlar eller fisk. Väldigt bra mat för en rimlig peng. Man kan räkna med att en huvudrätt kostar mellan 10-25€. Så slutnotan beror så klart på hur många pilsner man vill dricka till maten. Men det är ytterst få som lyckats spendera mer än €50 på kvällarna.

Schilling tar kort men det kan vara bra att ha med lite euro extra ifall man har ett betalkort som inte vill fungera. Låter detta som en resa för dig ? Tvekan inta att höra av dig till Dansken på 0703607859

December: 6-10 December 2023. Vi åker d 5 dec
Februar: 15-18 Februar 2024. Vi åker d 14 Feb

30 dagars öppet köpFri frakt över 499:-Snabba leveranser
Sporting

Sporting grundades 1982 i Örebro men det var först 1995 som Stephan Nielsen köpte butiken och det var då vi drog igång på riktigt. Sedan starten har Sporting varit en fysisk fiskebutik som gått under namnet Sporting men vi har även använt oss av några internetnamn som är Attitude Baits, Sporting Flyshop och PopUp Tackle. Vi har alltid jobbat stenhårt för att hålla ett bra och brett sortiment med sportfiskeprylar för alla. Vi som jobbar här är alla hängivna sportfiskare som lägger hundratals timmar på att fiska varje år och vi delar mer än gärna med oss av våra erfarenheter och kunskaper. I dagsläget har vi en fysisk butik på 270 kvm som är fylld upp till taket med fiskeutrustning. Vi satsar även stenhårt på vår webshop varifrån vi skickar ut tusentals paket per år. Vårt mål är att vara en av Sveriges bästa sportfiskebutiker och ge våra kunder en bra upplevelse oavsett om kunden besöker vår fysiska butik eller webbshopen. Välkommen in! Kaffe finns alltid på kannan.

ÖREBRO FISKE & OUTDOOR AB